Financiering

 
 
Image

Geld verwerven via een financier is fijn maar kun je het ook terugbetalen? Je begrijpt: een onderbouwde financiering is cruciaal. Dat geldt zowel voor de start van een onderneming, voorfinanciering van facturen, als voor het leasen van een bedrijfswagen.

Wij gaan ervan uit dat werken met eigen geld een verstandige keuze is. Maar wat als je dat geld niet hebt? Vaak dien je eerst te investeren om een bedrag op te kunnen bouwen. Verstandig investeren is goed, maar zorg in ieder geval voor een doordachte financiering. Met je bedrijfsplan, je toekomstplannen en je financiële slagkracht kijken we samen naar de meest gunstige bedrijfsfinanciering. Pas dan zet je een verantwoorde handtekening onder de overeenkomst.

Bij financial lease ben jij de economische eigenaar van de bedrijfswagen. Dit biedt je vele kosten- en belastingvoordelen, die andere leasevormen je niet bieden. Daarnaast tonen de kenmerken aan dat er een hoge mate van flexibiliteit in een financial lease constructie zitten. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf je looptijd, net als de slottermijn en eventuele tussentijdse aflossingen. Als ondernemer weet je hoe belangrijk en noodzakelijk een auto kan zijn voor uw bedrijfsvoering. Maar tegelijkertijd weet je ook dat de aankoop van een nieuwe auto een flinke aanslag kan zijn op je werkkapitaal en liquiditeit.

Om ervoor te zorgen dat je gewoon door kan gaan met ondernemen, zonder dat je hiervoor een aanslag op je liquiditeit moet doen, kun je bij ons een bedrijfswagen of personenauto leasen. Hiermee betaal je de auto gewoon in maandelijkse termijnen, terwijl je economisch eigenaar van de auto bent.

Los van de mogelijkheid om de slottermijn bijvoorbeeld zelf op de reële restwaarde te zetten, kun je de BTW van de aanschaf bij de fiscus terugvorderen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om inruil van je oude wagen of een deelbetaling in onze berekeningen mee te nemen, waardoor je maandbedragen weer lager uitvallen.

Tel daar bij op dat je de variabele kostenposten van je auto, zoals de brandstof en het onderhoud, grotendeels in eigen hand hebt.

Kortom: met financial lease heb je een veilige financieringsoptie, die verschillende voordelen voor jou als ondernemer biedt. BD Lease zal bij het samenstellen van de overeenkomsten altijd je persoonlijke en bedrijfssituatie in de overwegingen meenemen, opdat het voorstel geheel op maat is en aansluit op je behoefte.